FIT DOG SWEDEN

Copyright © All Rights Reserved

 

 

 

FITDOG

Hundar som är aktiva och som rör på sig mycket har speciella behov när det gäller näringsmedel eftersom de belastas både fysiskt och psykiskt under arbetsuppdrag, träning och tävlingar.

Det är viktigt att en aktiv hund får tillräckligt med vätska och energi som hjälper hunden både under belastningen och vid återhämtning. Olika grenar belastar hunden på olika sätt. Agility- och vinthundar tar snabba spurter, medan t.ex. jakt- och slädhundar arbetar många timmar i sträck. I alla grenar är det viktigt att tänka på att hunden får tillräckligt med energi och vätska och att den återhämtar sig effektivt. I FitDogs produktutbud finns allt för dessa behov.

Jakthundar är som uthållighetsidrottare som utsätts för långvarig fysisk belastning. Jaktdagarna är långa och man kan inte mata hunden under dagen. Hundens vätskebalans måste beaktas även under jaktsäsongen eftersom de intensiva jaktdagarna ökar behovet av vätska. Det är bra att ge hunden Energy & Rehydrate-dryck ett par dagar före och under jaktdagen för att komplettera energinivån och för att säkerställa vätskeintaget. Efter jaktdagen lönar det sig att ge hunden Recovery-återhämtningsdryck för att försäkra att hunden återhämtar sig och orkar till nästa jaktdag.

 

 

INTRODUKTIONSERBJUDANDE!

 

Nu har du en möjlighet att köpa både

Energy Rehydrate och Recovery för endast 500kr!

Du får även shakern med på köpet!

 

Skicka in din beställning via e-post: jouni@oreniusemanuelsson.se

 

 

 

ENERGY-REHYDRATE

 

 

Produkten användas för vätska och komplettering av energinivån före och under ansträngande genomförande. Produkten passar till alla raser och sportgren. Innehåller maltodextrin som är tillverkad av majs.

Ingredienser

fettpulver, sojaprotein

Tillsatser

köttarom

Nettovikt: 600 g

Energikomplettering före träning: 15g (1 full dosmått) per 10 kilogram vikt. Produkten skall skakas med vattnet i en flaska. Använd 1-2 dl vatten per 1-2 dosmått. Beroende på längden och ansträngningsnivån kan man ge 1-2 doser cirka 3-8 timmar före genomförandet.

Energikomplettering under träning: Under ett längt, ansträngande genomförande kan man ge små doser av energipulver varje 2-3 timmar. 1-2 dosmått blandas med 1-2 dl vatten.

Tillskott av vätska: Energipulver kan användäs för att smaksätta dryckvattnet så att man kan försäkra tillräcklig upptagning av vattnet. Om man inte behöver samtidigt energikomplettering, kan man användas mindre portion av pulvret, till exempel 15g ( 1 full dosmått) / 4-5 dl vatten.

Näringsvärde per 100g

Omsättbar energi 2,5 MJ / 597 kcal

Fett 53,1 g

Protein 14,0 g

Kolhydrat 27,6 g

Aska 2,2 g

Råfiber 0,8 g

Natrium 0,2 g

250 kr

(inkl moms, frakt tillkommer)

250 kr

(inkl moms, frakt tillkommer)

 

 

 

 

 

 

RECOVERY

 

 

 

FitDog Recovery Potato återhämtningsdryckpulver innehåller potatisbaserad maltodextrin, som är ett snabbt absorberbart kolhydrat. FitDog Recovery Potato bidrar till att hundens glykogendepåer återfylls snabbt och till att hunden återhämtar sig effektivt efter ansträngningen. Produkten innehåller magnesium samt B-, C-, och E-vitaminer, eftersom prestationer ökar behovet av dessa. Produkten innehåller mjölkpulver och köttarom som gör produkten välsmakande.

15g (1 full dosmått) per 10kg. Snart efter prestationen blanda pulver, i 1-2dl vatten.

Omsättbar energi 1,4 MJ / 328 kcal

Kolhydrat 83,9 g

Aska 2,8 g

Natrium 0,29 g

Magnesium 0,13 g

Protein 9,2 g

Fett 0,25 g

Råfiber 0 g

Vitamin B1 1,3 mg

Vitamin B2 6,7 mg

Vitamin B3 26,7 mg

Vitamin B5 26,7 mg

Vitamin B6 3,3 mg

Vitamin B9 0,53 mg

Vitamin B12 0,067 mg

Vitamin C 6,7 mg

Alfa-tokoferol 13,3 mg

 

Ingredienser: potatisbaserad maltodextrin, mjölkpulver, magnesiumacetat

 

Tillsatser: köttarom, vitaminer